Schimbări importante pentru Galaxy S8: ce înseamnă noul design

351

Decizia Samsung de a folosi pentru Galaxy S8 un ecran complet de sticlă, de sus pînă jos, sugerează un design fără butoane și fără mufă de căști, cu senzorul de amprentă pe spate. Sunt schimbări importante și nu toată lumea este de acord.

Pe mine m-au deranajat întotdeauna butoanele touch, ascunse pe ecran, chiar dacă din punct de vedere al design-ului arată bine. Uneori butoanele touch nu apar deloc, alteori apar, dar nu funcționează ok. Să sperăm că Samsung va găsi o soluție concretă. Lipsa mufei de căști (3.5 mm jack) nu este o tragedie, s-a văzut la iPhone că ea nu este atât de relevantă, doar unii pasionați de muzică au neapărată nevoie de ea, deși eu cred că dacă ești audiofil preferi alt fel de player, nu telefonul.

Se pare că ecranul va aduce tehnologia 3D Touch sau Force Touch, pentru a crea un fel de short-cut-uri ca la iPhone. Eu am funcția asta de șase luni și prefer să nu o folosesc. Nu găsesc nicio utilitate să apăs mai tare sau mai încet pe o iconiță. Ori apăs, ori nu apăs. Faptul că pot alege un meniu după apăsarea scurtă nu înseamnă funcționalitate, e doar o altă metodă de accesa acel meniu.

Inițial se spunea că scannerul de amprentă va fi și el sub ecran, dar este adevărat că ar fi ciudat fără un buton Home. Acum se spune că senzorul va fi pe spatele telefonului. Este o decizie bună, toate telefoanele chinezești au acum senzorul pe spate. Când prinzi telefonul în mână, arătătorul se așează automat pe senzor și deblochezi rapid telefonul. Unii nu sunt de acord cu asta, mie mi s-a părut foarte ok la Huawei P9.

Sursa: Forbes