Schimbari fenomenale pe scena tech internationala

16

Poate fiindca este luni sau poate fiindca e inceput de luna, marile companii producatoare de electronice anunta diversificari paradoxale in portofoliului lor de produse si servicii.

Sony anunta o noua linie de produse audio-video destinate patrupedelor. Daca pustii sunt linistiti in prezent cu televizorul, consola sau PC-ul, era de asteptat o modalitate de calmare a necuvantatoarelor iar tehnologia pare sa fie raspunsul, ocazionala lingurita de licoare devenind un faux pas. Gama de produse cuprinde boxe pentru cusca, o pereche de casti si un televizor 4k.

 Sursa: blog.sony.com

 

Nokia si-a anuntat intrarea pe piata electrocasnicelor hi-tech. Acestia au prezentat cuptorul cu microunde 5AM-TH1N6 Constellation. Acesta inglobeaza procesor cu 8 nuclee, senzor ce inregistreaza privirea si termostat ce se ajusteaza automat dupa cat de flamand arata operatorul. Cuptorul dispune si de un ecran touchscreen, iar surse apropiate Nokia declara ca va integra si o imprimanta 3D pentru a materializa fotografiile culinare de pe net si proteza dentara, indispensabila dupa prima muscatura.

Sursa: conversations.nokia.com

 

Twitter anunta un nou serviciu intitulat “Twttr”. Platforma de socializare a observat ca vocalele nu mai sunt neaparat necesare intr-o conversatie cool si a decis sa ceara 5$ pe luna in schimbul dreptului de a le folosi in noul serviciu. Twttr va permite utilizarea gratuita a lui “Y” si nu va cenzura URL-urile. Twitter considera ca se vor micsora simtitor costurile de gazduire a serviciului, vocalele utilizate ocazional ocupand circa 30% din spatiul alocat pe servere. Implicit, Twttr va fi verde, consumul de energie fiind diminuat considerabil.

Sursa: discover.twitter.com