Scaun la purtator, un proiect care vrea sa dai mai mult randament la munca [video]

35

Ca sa nu te mai indrepti de mijloc, sa te plangi de dureri de spate si sa pierzi timpul facand exercitii de dezmortire in timpul seriviciului la o fabrica, acum poti sta in picioare sezand.

 

Din seria dispozitivelo purtabile, o echipa de elvetieni a creat un dispozitiv care se ataseaza la picioarele tale si te sustine in pozitia de sezut atunci cand lucrezi din picioare, pentru a nu te mai durea spatele si a scadea productivitatea.

 

Numit Chairless Chair (Scaunul fara Scaun), proiectul a fost creat de acesti elvetieni pe a-si face angajatii din fabrica sa stea mai atenti si mai confortabil in timpul turelor, fara sa scada din randament. Iti atasezi rama de fibra de carbon si aluminiu de picioare, si apesi un buton care activeaza o bateria sistemului capabil sa se muleze pe picioarele tale si sa-ti sustina greutatea.

 140811141937-chairless-chair-group-horizontal-gallery

 

Deocamdata, acest scaun este inca un prototip, iar daca este perfectionat, este posibil sa poti beneficia si tu de el. Nu doar la munca, dar si in RATB, la metrou, la concerte si oriunde simti nevoia sa stai asezat. Daca adaugi si fast food pe langa sezutul zilnic, elvetienii ar trebui sa faca sistemul in functie de greutate, ca niciodata nu este placut sa cazi de pe scaun.

 

Πηγή: engadget