Scapa de “Politia Romana”, un virus ce infecteaza PC-ul

16

Daca ai primit mail-uri semnate “Politia Romana”, in care esti acuzat de piraterie software si, pe deasupra, mai trebuie sa platesti si o amenda in valoare de cateva sute de lei sau de dolari, trebuie sa stii ca acesta este un mesaj total eronat. De fapt, nu reprezinta altceva decat un virus ce provoaca ravagii in calculatorul tau, potrivit expertilor in securitate informatica.

“Virusul pirateriei” sau “Virusul Politia romana” a infectat milioane de utilizatori din toata lumea, prin intermediul mesajului fals, ce se pretinde a fi din partea politiei. Amenintarea acuza victimele de piratarea de muzica, software si videoclipuri, solicitandu-le bani pentru deblocarea calculatoarelor.

Virusul isi sperie victimele prin mesaje ce a veni de la birourile de politie din mai multe tari din Europa, printre care si Romania, unde atacatorii cibernetici solicita suma de 300 de lei sau 100 de dolari.

Virusii de tip “Ransom”, de origine ruseasca, sunt foarte periculosi si ajung sa blocheze accesul la calculatorul infectat, solicitand bani in schimbul eliminarii restrictiilor. Pentru a-i inlatura definitiv, este nevoie de instalarea uiantivirus puternic. Unul este oferit de BitDefender, care pune la dispozitie un removal tools gratuit.