Sapphire a inceput livrarea placii video HD 7990

25

Sapphire este vazut cu ochi buni de producatorul de cipuri AMD. La fel ca si in trecut, Sapphire este privilegiat si primeste cipurile inaintea celorlalti producatori de placi grafice cu GPU Radeon. Din imagini, modelul HD 7990 oferit de Sapphire este tot unul de referinta. Solutia de racire este cea aleasa de AMD si, ca de obicei, nu ne asteptam la diferente mari intre placile grafice oferite in primul val, indiferent de marca.

Principalul avantaj de care se va bucura Sapphire este data de la care va livra produsele, 24 Aprilie. Celalalt producator care si-a anuntat propriul model, il va lansa abia spre sfarsitul lunii Mai. Caracteristicile tehnice sunt identice in prima faza, pachetul Never Settle oferit de AMD, asemenea.

SAPPHIRE HD 7990 beneficiaza de o arhitectura dual GPU cu un total de 4096 unitati de procesare si frecvente pentru core de 1GHz (cu Boost activat), ce ofera o putere de calcul de pana la 8.2 TeraFlops. Este echipata cu 6GB memorie DDR5, iar configuratia de iesiri Dual-Link DVI si patru DisplayPort suporta in mod simultan pana la 5 display-uri in configuratie AMD Eyefinity. Ansamblul generos de heatpipe-uri este racit de trei ventilatoare axiale ce asigura silentiozitatea placii chiar si in conditii de sarcina.

Arhitectura interna GCN si suita de drivere este optimizata pentru a reda cea mai buna calitate imagistica din gaming si aceasta placa ofera cele mai bune performante pana in prezent – si cele mai rapide frame rates chiar si in cele mai solicitante jocuri. De asemenea ofera performante imbunatatite unei game largi de aplicatii ce utilizeaza capacitatile de procesare stream si caracteristicile hardware specifice acestei arhitecturi interne. Printre acestea se numara codarea si decodarea Video, compresie si multiplexing pentru distributie media, conferentiere video cat si accelerarea aplicatiilor specifice suportate.

HD 7990 ofera cel mai cuprinzator bundle de jocuri de pana acum. Inclus in campania Never Settle Reloaded de la AMD, acest bundle pune la dispozitia cumparatorului coduri de acces pentru opt dintre cele mai captivante jocuri, inclusiv BioShock Infinite, Crysis3, FarCry3, si TombRaider.