Samsung vrea să atragă dezvoltatorii de aplicaţii în ecosistemul Tizen oferindu-le premii

30

Samsung încearcă de mai mulţi ani să scoată în faţă propriul său sistem de operare pentru dispozitivele mobile Tizen OS. Compania a reuşit să dovedească pe smartwatch-uri că sistemul lor de operare este unul care funcţionează, dar în lumea smartphone-urilor este mai greu.

 

Google este lider autoritar, cu peste 85% din piața globală, iar numărul mare de aplicaţii mobile din ecosistemul Android este unul din motivele pentru care acesta este atractiv. La fel este şi iOS-ul de la Apple, dar ştim cu toţii de ce Google este lider pe piaţă. Aplicaţii gratuite, ecosistem deschis și mai puțin restrictiv, o gamă mult mai larga de dispozitive, susţinere din partea producătorilor de dispozitive mobile (inclusiv Samsung) şi o comunitate uriaşă de dezvoltatori de aplicaţii. În ultimii ani s-a şi dovedit faptul că noile platforme software nu s-au putut ridica tocmai pentru că le lipseşte aportul dezvoltatorilor de aplicaţii.

 

Microsoft a încercat în urmă cu un an să aducă aplicaţiile din Android “cu forţa” adaptându-le la Windows 10 singură şi chiar înainte să-i înştiinţeze pe dezvoltatori, dar nu a reuşit să facă mare lucru, ecosistemul companiei americane fiind încă destul de sărac în comparaţie cu cele ale rivalelor Apple şi Google.

 

Samsung încearcă însă într-un mod ceva mai blând să îi atragă pe dezvoltatorii de aplicaţii. Îi ademeneşte cu bani. Compania a lansat programul Tizen Mobile App Incentive, ce este “dotată” cu premii în bani, în valoare de 9 milioane de euro, bani ce vor fi oferiţi în intervalul februarie-octombrie 2017. Samsung anunţă că dezvoltatorii aplicațiilor care ajung în top 100 cele mai populare, vor primii 10.000 de dolari per aplicaţie şi nu există limitări în acest sens, acelaşi dezvoltator putând primii de mai multe ori aceşti bani.

 

Înregistrările vor începe undeva la “începutul” luni ianuarie, aşa că cei interesaţi ar trebui să stea cu ochii pe site-ul Samsung. Compania sud-coreeană încă este lider global la telefoane mobile, aşa că ar putea transforma platforma Tizen OS într-un concurentă iOS şi Android.

 

Πηγή: engadget