Samsung va plati Apple 290 de milioane de dolari pentru incalcarea drepturilor de patent

14

Batalia juridica dintre Samsung si Apple a atins un nou record. Acum, Samsung este obligata sa plateasca Apple 290 de milioane de dolari daune pentru incalcarea drepturilor de patent.

 

In trecut, Samsung a mai fost gasita vinovata pentru incalcarea drepturilor de patent ale Apple si a fost obligata sa plateasca, initial, 1 miliard de dolari, uterior aceasta suma fiind scazuta in urma recursului la 599 de milioane de euro.

 

Totusi, recent, o alta instanta juridica a gasit din nou compania Samsung vinovata de incalcarea drepturilor de patent si a stabilit daune de 290 de milioane de euro (mai precis 290.456.793 euro) care sa fie platite catre Apple. Apple a cerut prin proces daune de 380 de milioane de dolari, asa ca Samsung ar trebui sa fie multumita cu sanctiunea primita, desi aceasta le depaseste mult asteptarile prin care ei estimau daunele la 52 de milioane de dolari.

 

Asadar, in total, privind cifrele de mai sus, Samsung va trebui sa plateasca Apple aproximativ 890 de milioane de dolari. Mai mult ca sigur, insa, compania va intenta un recurs pentru reducerea acestei sume, deci disputa este departe de a se fi terminat. Chiar si asa, lucrurile nu par sa arate foarte bine pentru Samsung, in lumina ultimelor rezultate de la tribunal.

 

In ceea ce priveste decizia curtii, ambele companii au oferit declaratii publice dupa cum urmeaza:

Apple – “Pentru Apple, acest caz a fost intotdeauna mai mult despre patente decat despre bani. A fost despre inovatia si despre munca asidua care intra in produsele pe care lumea le iubeste. Desi sunt imposibil de estimat aceste lucruri, suntem recunoscatori juratilor care au demonstrat ca actele de copiere ale Samsung au un pret.”

Samsung – “Suntem dezamagiti de decizia de astazi care a fost bazata in mare parte pe un patent pe care S Patent and Trademark Office l-a declarat invalid. Pe masura ce avansam cu efectuarea de recursuri si apeluri, vom continua sa inovam prin intermediul tehnologiilor de ultima generatie si produse excelente care sunt iubite de oamenii din toata lumea.”

 

Πηγή: GSM Arena