Samsung va lansa primul telefon cu ecran flexibil in 2013

24

In timp ce multi lupta pentru a se mentine pe piata de smartphone-uri, tablete si laptopuri, iata ca Samsung vrea sa tinteasca tot mai sus. Desi se vorbeste de ceva timp ca sud-coreenii se pregatesc sa aduca pe piata telefoane cu ecran flexibil, iata ca acestea ar putea aparea curand, mai exact, in prima jumatate a anului 2013.

Potrivit Wall Street Journal, surse apropiate de aceasta situatie sustin ca producatorul IT vrea sa lanseze pe piata si primul astfel de gadget, in aceeasi perioada a anului mentionat.

Motivul principal pentru care Samsung isi doreste sa utilizeze material plastic in locul sticlei conventionale este de a crea ecrane care nu sunt casante.  De asemenea, tehnologia ar putea ajuta la reducerea costurilor de productie si sa se diferentieze de alti rivali”, a declarat Lee Seung-Chul, analist la Shinoung Securities.

Reprezentanti ai companiei au declarat sunt in ultima faza a dezvoltarii acestor ecrane flexibile. Samsung isi doreste sa fie primul care produce si scoate pe  piata a aceasta tehnologie.

Asa cum v-a informat intr-un alt articol, tehnologia de care vorbim se numeste OLED, care inseamna straturi subtiri de grafen (atomi de carbon) si protejeaza LCD-ul de dedesubt. Aceleasi surse spune ca noua tehnologie este la fel de rezistenta la socuri, poti sa dai si cu ciocanul in display!