Samsung va intrerupe productia smartphone-urilor Galaxy Alpha in favoarea unor dispozitive mai ieftine

17

Smartphone-ul Galaxy Alpha este unul dintre cele mai bune modele produse de Samsung si, cu singuranta, unul dintre cele care arata cel mai bine. Totusi, gadget-ul avea cateva neajunsuri semnificative legate de faptul ca autonomia bateriei nu era satisfacatoare, iar pretul de vanzare forta Galaxy Alpha sa concureze impotriva unor rivali mult mai bine dotati.

 

La cateva luni dupa ce Samsung a introdus pe piata Galaxy Alpha, se pare ca firma intentioneaza sa ii opreasca productia in favoarea modelului Galaxy A5 pe care compania vrea sa il promoveze puternic in segmentul mid-market. Un site de profil noteaza ca Galaxy A5, care a fost lansat in China luna trecuta, este adus si in Coreea de Sud in incercarea Samsung de a aborda direct problema si a-si reorganiza divizia de smartphone-uri.

 

Samsung Galaxy A5 este dotat cu un ecran de 5 inci si continua filosofia liniei Galaxy Alpha la nivel de design, bazandu-se pe un corp subtire si materiale cum este metalul de calitate superioara. In plus, noul model va avea specificatii tehnice moderate, iar acest lucru va permite comercializarea lui pe o treapta de pret inferioara – aproximativ 360 de dolari.

 

Zvonurile sustin ca productia de smartphone-uri Galaxy Alpha va continua pana cand Samsung va epuiza materialele de productie, apoi Galaxy A5 ii va lua locul in intregime.

 

Πηγή: The Verge