Samsung va fi furnizorul exclusiv de ecrane AMOLED pentru Apple în 2017

- Adrian Ungureanu
404

Apple şi Samsung se întâlnesc peste tot în industria terminalelor mobile inteligente. Se luptă în vânzări dar colaborează pe partea de producţie. Apple vrea să îmbunătăţească telefoanele sale în 2017, iar din păcate pentru americani, soluţia pentru acest an vine de la marea rivală.

Samsung Display, divizia care se ocupă de producţia de display-uri a grupului Samsung, va fi furnizorul exclusiv de ecrane AMOLED ce vor fi instalate de iPhone-uri în 2017. Iar explicaţia este foarte simplă. Doar Samsung poate satisface necesarul de ecrane AMOLED pentru un client pentru Apple. Comanda s-ar ridica la aproximativ 70 de milioane de unităţi.

După cum probabil aţi mai citit, Apple pregăteşte trei modele de iPhone pentru 2017. Două fiind modelel actualizate ale gamei actuale, iar al treilea un model complet nou, care să marcheze 10 ani de la lansarea primului iPhone. Un telefon care ar primit numele de cod Ferrari.

Acesta din urmă ar urma să fie singurul echipat cu ecrane AMOLED. Din păcate pentru Apple, Samsung este singura companie din lume cu capacităţi suficient de mari pentru a face faţă unei cereri atât de mari. Ceilalţi producători mari de ecrane LG Display, Sharp sau Japan Display, la care ar fi putut apela Apple, abia acum îşi dezvoltă producţiile de ecrane cu tehnologie OLED.

Decizia în sine este una bună. Pentru că ecranele de pe telefoanele de la Samsung, în special Super AMOLED-urile de pe modelele de top, au fost dintotdeauna avantajul principal în faţa rivalilor de la Apple. Singurul avantaj pe care nimeni nu l-a putut contesta. Nici măcar marea rivală. Cu siguranţă un iPhone cu ecran Super AMOLED ar arăta şi mai bine.