Samsung UAProf confirma telefonul Redwood GT-I8805 cu Tizen

17

Denumirile si specificatiile primelor doua telefoane Samsung ce vor utiliza sistemul de operare Tizen au scapat de sub tutela coreenilor cu ceva timp in urma. Cele doua, Melius si Redwood, sunt departe de a se incadra in gama “telefoanelor cu cel mai bun hardware posibil“, asa cum promitea Lee Young Hee dar, sunt capabile sa le arate celor de la Intel si Samsung daca sistemul de operare Tizen are priza la public.

Redwood (GT-I8805) ar intra mai degraba in categoria mid-range. Acesta afiseaza la rezolutie 1280×720, dispune de procesor bazat pe arhitectura ARM Cortex A9 (Exynos 4, Tegra 3) si ofera conectivitate 4G/LTE. Dupa cum vedeti, Redwood este departe de orice varf de gama actual si ne face sa credem ca nici macar Samsung nu este sigura ca Tizen merita sa fie pus pe un telefon scump fara a testa piata in prealabil.

Sistemul de operare realizat de Intel si Samsung este 100% open-source si reprezinta dorinta celor de la Samsung de a se debarasa treptat de Android. Ramane de vazut ce se va intampla in continuare dar suntem sceptici ca va iesi ceva memorabil. Daca la fiabilitate si performante hardware Samsung exceleaza, la aplicatii si mod de prezentare pierde clar in fata celor de la Google, iar succesul celor doua companii este strans legat de colaborarea dintre ele.

redwood_gt-i8805_tizen_uafprof