Samsung si Oculus lanseaza prima versiune Gear VR pentru consumatori

28

Samsung Electronics Co., Ltd. a lansat primul dispozitiv Gear VR dedicat consumatorilor. Cea mai noua versiune Gear VR este compatibila cu si mai multe smartphone-uri, printre care si Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, S6 si S6 edge si se foloseste de performantele ecranului Super AMOLED al dispozitivelor pentru a le oferi utilizatorilor culorile si claritatea necesara pentru experiente de realitate virtuala captivante.

 

 

„Samsung este lider in oferirea celor mai bune experiente mobile, iar programul Gear VR Innovator Edition’ de anul trecut a demonstrat acest lucru. Credem ca realitatea virtuala este urmatoarea platforma de computing si suntem bucurosi sa ii avem pe cei de la Oculus parteneri, pentru a seta impreuna standardele realitatii virtuale mobile si pentru a aduce aceste dispozitive revolutionare mai aproape de utilizatori.” a declarat JK Shin, CEO si presedinte IT&Mobile Division, Samsung Electronics.

 

Noul dispozitiv Samsung Gear VR este cu 22% mai usor decat versiunea anterioara si are un design nou, cu o perna de spuma care ofera mai mult confort in utilizare. In plus, interfata tactila a lui Gear VR a fost imbunatatita si le ofera utilizatorilor un control mai precis in timp ce acestia se bucura de o selectie de filme, jocuri si clipuri video 360 disponibile pe Gear VR.

 

„Alaturi de Samsung am redefinit realitatea virtuala si am creat cea mai buna experienta VR disponibila astazi. Cu Gear VR, utilizatorii se pot bucura de jocuri captivante de realitate virtuala alaturi de prietenii lor, pot impartasi cu acestia experiente video 360 si pot calatori virtual in intreaga lume prin fotografii si videoclipuri. Iar acesta este doar inceputul pentru posibilitatile infinite ale realitatii virtuale,” a declarat Brendan Iribe, CEO Oculus.

 

Samsung Gear VR va fi disponibil in culoarea Frost White, incepand cu aceasta toamna, la un pret de aproximativ 99 de dolari.