Samsung si LG vor incepe sa foloseasca ecrane Sapphire

17

Apple a investit masiv in producerea de ecrane Sapphire pentru viitorul iPhone 6. Tehnologia din spatele acestor display-uri este aceeasi pe care o folosesc deja de ceva vreme producatorii de ceasuri pentru a proteja suprafetele ceasurilor de zgarieturi si lovituri.

 

Se pare ca LG si Samsung au decis sa urmeze strategia Apple si sa foloseasca acest ecran Sapphire pentru viitoarele modele de dispozitive pe care le vor lansa. Informatia a aparut dupa ce surse din Coreea au dezvaluit ca Samsung si LG au inceput sa contacteze producatori de sticla Sapphire si sa ceara mostre de la acestia.

 

La inceputul acestui an au mai aparut informatii in acest sens, insa atunci se pare ca Samsung si LG au hotarat sa abandoneze ideea intrucat ar fi insemnat un cost prea mare. Aceasta idee aduce, desigur, in discutie si faptul ca pretul unor astfel de smartphone-uri ar putea creste. Smartphone-urile Apple au avut intotdeauna preturi premium, insa in cazul smartphone-urilor Android inca exista modele ieftine.

 

Deocamdata nu este clar daca aceasta posibila incorporare ecranelor Sapphire in viitoarele smartphone-uri LG si Samsung va rezulta intr-o crestere semnificativa de preturi. Daca acest tip de display va fi folosit, nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem care va fi pretul de comercializare a unor astfelde smartphone-uri.

 

Πηγή: GSM Arena