Samsung si Android domina piata telefoanelor mobile

12

Vanzarile de telefoane mobile au atins 428 milioane de unitati in T3 2012, din care 39.6 procente au revenit smartphone-urilor, mai exact 169 de milioane.

Smartphone-urile continua sa propulseze vanzarile de telefoane mobile, iar principalii vinovati sunt dispozitivele celor de la Samsung si Apple ce controleaza 46.5 din piata telefoanelor inteligente. Lipsa de inventivitate a celor de la Nokia ii costa scump, cazand de pe locul trei, ocupat in T2 2012 pana pe locul 7 in trimestrul trei al lui 2012. Pozitia a treia a clasamentului, recent eliberata, a fost ocupata rapid de catre cei de la RIM urmati strans de taiwanezii de la HTC.

 

Android

Daca pe piata smartphone-urilor lucrurile s-ar putea schimba in ultimul trimestru considerand atractia diabolica exercitata de marul muscat, ce a lansat de curand iPhone 5 si perioada sarbatorilor, pe piata sistemelor de operare pentru mobile Android este comandantul suprem. Sistemul de operare al celor de la Google si-a adjudecat cea mai mare felie de placinta, 72.4%, lasand pentru Apple doar 13.9%, in timp ce restul se bat pe firmituri.

Lasand la o parte nostalgia si alegerile facute de dragul integrarii in grupul de prieteni, consideram ca fiecare producator a primit ceea ce merita. Cei de la Samsung oferind dispozitive variate, desfasurate pe toate categoriile valorice si evaluate la preturi decente, isi mentin pozitia de lideri in vanzarile de telefoane mobile, in timp ce Android-ul datorita stabilitatii, si a capacitatii de adaptare este cel mai apreciat sistem de operare.

Sursa: gartner.com