Samsung se distanteaza de Google si introduce hartile Here pe smartphone-urile Galaxy

20

Google Maps este unul dintre punctele forte ale platformei Android, insa Samsung a decis sa ofere o alternativa si sa aleaga HERE Maps de la Nokia. O versiune beta a HERE pentru Android va fi facuta disponibila exclusiv pentru dispozitivele Galaxy in octombrie, cand ceasul inteligent Gear S va ajunge in magazine.

 

Smartwatch-ul Galaxy Gear S va beneficia de navigare HERE care va oferi indicatii pas cu pas si va fi capabil sa sincronizeze rutele cu alte dispozitive compatibile. Aducerea HERE pe smartphone-urile Galaxy face parte din acelasi acord intre Nokia si Samsung care permite folosirea hartilor HERE pe ceasul inteligent cu sistem de operare Tizen.

 

Relatia dintre Samsung si Google a inceput sa se deterioreze in ultimul timp. Faptul ca Samsung a decis sa foloseasca harti alternative pentru Gear S si ca a tot amanat lansarea unui smartphone cu sistem de operar Tizen nu sunt decat indicii in acest sens si dovezi ca Samsung incearca sa se departeze de gigantul motoarelor de cautare.

 

Nokia pune accentul sip e o versiune a hartilor HERE care va putea fi accesata de pe web sau de pe orice dispozitiv, fara sa fie nevoie de o aplicatie dedicata. Nu este clar cat de mult intentioneaza compania sa ameninte Google cu aceasta miscare.

 

Printre facilitatile principale subliniate in cazul hartilor HERE pentru Android se numara accesul offline, desi ultima actualizare a Google Maps care ofera si ea acces offline si indicatii pentru soferi, a mai atenuat impactul.

 

Πηγή: The Verge