Samsung S IV ar putea veni cu o caracteristica interesanta: scrolling doar cu ajutorul ochilor

20

Urmatorul flagship de la Samsung, SIV, va fi lansat saptamana viitoare in cadrul unui eveniment organizat de catre companie la New York. Datorita apropierii evenimentului au aparut foarte multe zvonuri privind noile caracteristici pe care smartphone-ul le va avea. Unul dintre cele mai interesante ar fi introducerea unui nou software care ar ajuta utilizatorul sa faca scroll pe o pagina doar cu ajutorul ochilor.

Informatiile privind noul software vin de la un angajat al companiei sud-coreene care a dorit sa isi pastreze anonimatul, citat de catre New York Times. Smartphone-ul ar include un nou software care ar determina miscarea globului ocular si momentul in care ar trebui sa faca scroll pe o pagina atunci cand utilizatorul ar ajunge la finalul acesteia, facand trecerea la urmatorul paragraf.

Sursa nu a explicat ce tehnologie ar folosi acest nou software si nici nu a specificat daca aceasta caracteristica va fi prezentata in cadrul evenimentului de lansare Samsung S IV.

Sansele ca acesta caracteristica sa fie prezenta la noile smartphone-uri Samsung sunt foarte mari tinand cont de faptul ca sud-coreenii si-au patentat in ianuarie 2013 doua noi caracteristici “Eye Scroll” si “Eye Pause”, fara insa sa explice ce fac acestea mai exact.

Sursa: New York Times