Samsung redenumeste Exynos 5433 in Exynos 7 Octa

22

In iunie au aparut primele zvonuri legate seria Exynos 5433, urmatoarea generatie de procesoare de la Samsung. Printre primele dispozitive care se presupunea ca vor primi acest procesor era si Galaxy Note 4. Odata cu lansarea phabletei, acest lucru a fost confirmat.

 

Pana acum, toate procesoarele din seria Exynos 5400 au fost de tip Exynos 5 Octa si au fost construite pe o arhitectura x32 cu nuclee Cortex A15 si A7. Exynos 5433 urca performantele si adauga suport pentru arhitectura de tip x64, cu nuclee A57 si A53. Procesoarele din aceasta serie au fost in sfarsit denumite de Samsung si sunt prezentate ca Exynos 7 Octa.

 

Tinand cont ca Exynos 5 este deja de destul de multa vreme pe piata, aceasta lansare pe care Samsung a facut-o pare o miscare logica. Cu siguranta compania isi doreste ca producatorii de smartphone-uri de elita sau alte gadget-uri sa ia in considerare acest tip de procesor pentru a-l incorpora in dispozitive. Faptul ca Samsung a decis intr-un final sa numeasca diferit seria de procesoare este o dovada a faptului ca noua generatie chiar aduce un suflu nou.

 

Πηγή: PocketNow