Samsung pune Snapdragon in locul lui Exynos pe Galaxy Note III

20

Ultimele zvonuri afirma ca Samsung va alege un SoC mai puternic de cat cele ale lui Galaxy S4 pentru viitorul Note III. Snapdragon 600 a obtinut rezultate apropiate de cele ale lui Exynos 5 Octa in benchmark-uri, este mai rece si ofera o autonomie mai buna decat solutia coreenilor.

Potrivit sursei, Galaxy Note III va folosi Snapdragon 800, cipset pozitionat la capatul superior in noua gama de semiconductoare a celor de la Qualcomm. Acest Snapdragon l-a propulsat deja pe Xiaomi Mi3 in varful clasamentelor si are inglobat modem LTE. Exynos-ul inca se chinuie sa fie performant si sa se impace cu bateria, iar productia sa nu acopera nici pe departe cererea.

Revenind la Snapdragon 800, cipsetul include un procesor Krait 400 cu patru nuclee ce poate fi tactat pana la 2.3GHz si scoate grafica cu Adreno 330.

Motorizarea lui Galaxy Note III este doar cel mai recent zvon. Pe langa cipset-ul inedit, se mai presupune ca phableta va afisa pe un ecran de 6inch si va folosi o camera de 13MP cu OIS pentru fotografii si inregistrari video.

Samsung Galaxy Note III este asteptat in Septembrie la IFA Berlin.

Πηγή: gsmarena