Samsung prezinta solutia PS-LTE pentru siguranta publica

23

Samsung a prezentat cea mai noua solutie pentru siguranta publica printr-o demonstratie in timp real. Aceasta foloseste tehnologia LTE (PS-LTE) pentru a sustine serviciile de urgenta, fiind singura la nivel mondial care se bazeaza pe standardul 3GPP Release 12.

 

Noul standard a fost finalizat si lansat in urma cu mai putin de trei luni, in martie 2015, iar Samsung a avut capacitatea de a dezvolta servicii end-to-end prin crearea unei noi statii de baza, LTE Core, IMS Core, al unui server de aplicatii si de dispozitive in acest scurt timp, compania consolidandu-si astfel pozitia de lider pe segmentul tehnologiei LTE.

 

Demonstratia a avut loc in orasul digital al Samsung Electronics din Suwon, Coreea de Sud si a aratat cum solutia PS-LTE ar putea fi folosita in cazul unei situatii de urgenta reala. Cand se iveste o situatie de urgenta, solutia Samsung PS-LTE le ofera partilor terte o metoda optima de transmitere a informatiilor, precum servicii de voce, multimedia Push-To-Talk (PTT) si servicii de conferinta video.

 

Tehnologia Samsung eMBMS a conectat cu success peste 80 de dispozitive, care au transmis simultan imagini video la calitate HD in timpul demonstratiei. Aceasta transmite continut catre un numar mare de abonati simultan, fara intarzieri sau intreruperi. Aceasta tehnologie poate contribui la marirea numarul de dispozitive care pot transmite imagini video live din respectivele locuri.

 

Odata cu eMBMS, a aparut oportunitatea unei mai bune utilizari a latimii de banda disponibile, aceasta fiind critica in situatii de dezastre masive, in urma carora este nevoie cateodata de peste 1000 de participanti la misiunile de salvare, din totalitatea serviciilor de urgenta, precum pompieri, politisti si cadre medicale. Fara tehnologia eMBMS doar cateva dispozitive pot genera imagini video HD live intr-o singura celula, pe cand eMBMs permite transmiterea informatiilor de pe mai mult de 1000 de dispozitive.

 

Fiind principalul colaborator la stabilirea standardului 3GPP PS-LTE, Samsung a sustinut standardizarea device-to-device (D2D) si Group Communication System Enabler pentru LTE (GCSE LTE) Release 12. Odata cu dezvoltarea Release 13, Samsung isi propune sa isi consolideze pozitia de lider privind siguranta publica, cu ajutorul anumitor servicii si programe, precum Mission Critical Push-to-Talk (MCPTT), Isolated E-UTRAN Operation for Public Saftey (IOPS) si standardizarea device-to-device (D2D).

 

Din februarie 2015, Samsung Electronics a preluat rolul de vice chairman al SA6 (Service and System Aspect), care se ocupa de standardizarea MCPTT (Mission Critical Push-To-Talk).