Samsung prezinta procesorul Exynos 8 Octa la MWC 2016

45

Samsung a anuntat integrarea procesorul Exynos 8 Octa, a doua generatie a procesoarelor cu tehnologie FinFET de 14nm, in cele mai noi smartphone-uri Samsung Galaxy S7 si S7 edge.

 

„Integrarea procesorului nostru Exynos in smartphone-urile de top, precum Galaxy S7 si S7 edge, ne consolideaza pozitia de lider pe segmentul tehnologiei SoC,” a declarat Ben K Hur, vicepresedinte Marketing, System LSI Business, Samsung Electronics. „Nucleele CPU special dezvoltate ofera performanta de neegalat, astfel noul procesor le aduce utilizatorilor Galaxy S7 cea mai buna experienta mobila.”

 

Nucleele CPU pe 64 de biti ale procesorului Exynos 8 Octa au fost dezvoltate pentru a oferi performanta avansata si eficienta energetica. Bazat pe a doua generatie a procesoarelor FinFET de 14nm, procesorul ofera cu 30% mai multa performanta si cu 10% mai multa eficienta energetica, spre deosebire de predecesorul Exynos 7 Octa 7420.

 

Procesorul integreaza cel mai avansat model LTE Rel. 12 Cat. 12/13 pentru cea mai mare viteza de conexiune. Ofera viteze de descarcare de pana la 600Mbps (Cat. 12) si viteze de incarcare de pana la 150Mbps (Cat. 13) folosind tehnologia carrier aggregation, pentru cea mai buna experienta mobila.

 

Procesorul Exynos 8 Octa este expus la standul Samsung de la MWC 2016, intre 22 si 25 februarie, in Barcelona, Spania, alaturi de alte produse cu procesoare Exynos integrate.