Samsung pregateste telefoanele cu 8GB de RAM

25

Samsung a dat oficial startul la producția de memorii RAM pe 10 nanometri, iar primul modul LPDDR4 suportă 8GB pentru terminalele smartphone de anul viitor. Tehnologia este de fapt “10nm -class”, iar experții spun că practic chipurile sunt pe 18 nanometri, dar reprezintă o evoluție clară față de generația anterioară. În plus, terminalele de anul acesta aveau maxim 6GB de RAM.

 

Generația anterioară de memorii RAM era construită pe 20 de nanometri, iar reducerea dimensiunilor înseamnă că se poate crește capacitatea, scade consumul energetic, iar temperatura scade. Dimensiunile modulului de memorie sunt de 15×15 mm cu grosime de 1 mm, compatibil cu toate modelele moderne de smartphone.

 

Noile memorii LPDDR4 suportă o rată de transfer de 34GB/s, iar consumul energetic este similar cu modulul anterior de 4GB RAM prezent la Galaxy S7 de exemplu. Performanța a crescut cu 33% fără a fi afectată autonomia terminalului. Samsung a anunțat recent și faptul că procesoarele vor fi mutate la fabrica nouă cu tehnologie pe 10 nanometri, iar asta înseamnă că anul viitor vom vedea la unele modele smartphone procesoare cu frecvențe de 3.0Ghz.

 

Deocamdată nu știm când vor fi gata primele module de memorie de 8GB pentru smartphone, dar probabil vom auzi de asta anul viitor.

Πηγή: AnandTech