Samsung pregăteşte lansarea Gear VR 2, dar şi a unei căşti de realitate augmentată

242

Samsung va lansa în perioada următoare două noi căşti de realitate virtuală şi de realitate augmentată, anunţul venind chiar din partea vice-preşedintelui companiei sud-coreene, Sung-Hoon Hong.

Potrivit acestui, prezent la Virtual Reality Summit din San Diego, SUA, casca pentru realitate virtuală se va numi Samsung Gear VR 2 şi „va fi prezentată în cel mai scurt timp”. Aşadar vorbim despre un urmaş pentru actualul headset al companiei sud-coreene care a fost lansat în luna noiembrie a anului trecut, deci era deja timpul pentru un upgrade.

Casca de realitate augmentată reprezintă un nou proiect pentru Samsung şi se va vrea un soi de concurent pentru Magic Leap şi HoloLens. Potrivit oficialului Samsung, însă, realitatea augmentată aduce o dezvoltate mai bună pentru compania sud-coreeană.

Sung-Hoon Hong a suprins, însă, când a declarat că Samsung ar fi de acord să colaboreze cu cei de la Magic Leap, subliniind că „există posibilitatea unui parteneriat”. Acest lucru ar fi benefic pentru ambele pentru companii. Pentru Samung pentru că nu ar experienţă pe această piaţă, în timp ce Magic Leap ar avea parte de un partener potent şi care ar putea să-i ajute să lanseze mai repede propria lor cască de realitate augmentată.

Πηγή: PHONE ARENA