Samsung pierde cota de piata dupa incidentul cu Note 7

47

Samsung rămâne liderul industriei globale de smartphone pe trimestrul trei din 2016, dar a avut cea mai mare scădere de cotă de piață după incidentul cu Note 7. Compania care domină de câțiva ani industria mobilă a avut în trimestrul trei o cotă de 19 procente, față de 24% anul trecut în aceeași perioadă. Vânzările totale pe trimestrul trei au scăzut cu 14 procente pentru compania sud-coreeană.

 

Studiul citat astăzi este realizat de Gartner, iar pe locul al doilea rămâne Apple, cu o cotă de circa 11.5 procente la nivel global, dar de asemenea în scădere față de 13% anul anterior. Vin tare din urmă producătorii chinezi, dar mai au pînă să amenințe serios liderii industriei. Huawei are pe trimestrul trei din 2016 o cotă de 8.7% la nivel mondial, în creștere față de 7.7% anul anterior în trimestrul trei, iar în top apare acum Oppo cu 6.7%, de la 3.4% anul anterior. 

 

Clasamentul Gartner pune pe locul patru BBK Communication Equipment, companie care produce și brandul Oopo situat pe locul patru. Corect ar fi fost să adune toate brandurile, dacă ar fi vrut un clasament relevant. BBK produce și OnePlus, dar și brandul Vivo și alte modele. 

 

gartner

Πηγή: SamMobile