Samsung Pay ar putea veni pe toate telefoanele Samsung începând cu 2017

486

Serviciu de plăţi electronice cu telefonul de la Samsung a fost lansat încă din vara lui 2015 şi deocamdată este compatibil doar cu telefoanele de top ale companiei şi nu este răspândit în întreaga lume. Doar în 12 ţări este disponibil acest serviciu: SUA, Coreea de Sud, Australia, Canada, Rusia, China, Spania, Singapore, Puerto Rico, Brazilia, Tailanda şi Malaezia (ultima fiind încă într-un stadiu de testare). Ţări precum Marea Britanie, Turcia, Polonia şi Taiwan încă aşteaptă să fie incluse pe listă în mod oficial.

Unul din principalii factori care au împiedicat răspândirea acestui serviciu este şi acela că nu este disponibil pe toate telefoanele de la Samsung, ci doar pe cele de top, echipate de regulă cu senzori pentru amprente, modul de autentificare indispensabil pentru a seta acest serviciu. În rest Samsung are înţelegeri cu peste 500 de bănci majore din întreaga lume şi cu trei din cei mai mari emitenţi de carduri Visa, MasterCard şi American Express, ceea ce le permite să fie aproape oriunde în lume.

Ei bine, de la anul, în ceea ce priveşte dispozitivele compatibile, Samsung va instala serviciu de plăţi pe cât mai multe telefoane, dacă nu chiar pe toate, deoarece scanerele pentru amprente s-au ieftinit şi vor fi instalare şi pe modelele mai ieftine de telefoane. În aceste condiţii Samsung Pay ar trebui să ajungă în cât mai multe ţări în perioada următoare.

De asemenea este aşteptat ca aportul serviciului Samsung Pay Mini, care poate fi implementat şi de terminale care nu sunt produse de Samsung. Bine, important este ca ceilalţi producători să fie de acord cu serviciu Mini, pentru că, de exemplu, Apple a respins aplicaţia în App Store, pentru că ar fi făcut concurenţă cu propriul serviciu Apple Pay pe propriile telefoane.

Πηγή: BUSINESS KOREA