Samsung le cere angajatilor sa nu mai dezvaluie secretele

38

Imediat după scandalul cu Galaxy Note 7 și rechemarea device-ului, apoi anularea întregii serii, pe blogurile de tehnologie au început să apară informații despre Galaxy S8. Se pare că unele dintre acestea nu au fost corecte, iar astfel de zvonuri creează o așteptare în piață, în rândul fanilor. Iar Samsung pierde dacă nu se ridică la înălțimea așteptărilor.

 

De aceea, oficialii companiei au trimis un mesaj către toți angajații, să înceteze cu informațiile “pe surse”. La început, doar cei de la Apple erau paranoici cu informațiile și au concediat oamenii care făceau dezvăluiri de acest gen. Apoi, cineva și-a dat seama că de fapt marketingul “pe surse” a devenit o industrie, se vând și se cumpără informații, iar producătorii pot strecura tot felul de informații printre rânduri. Neoficial, ba chiar zvonuri despre concurenți. Așa au apărut informații că iPhone va avea ecran curbat, când Samsung a produs primele astfel de terminale, apoi că va fi rezistent la apă și tot așa.

 

Acum, cei de la Samsung le cer angajaților să nu mai spună nimic. Mesajul le amintește angajaților că asfel de dezvăluiri pot afecta parteneriatele de business ale companiei și pot cauza daune foarte mari, costisitoare, cu impact asupra afacerilor Samsung. Desigur, situația se referă indirect și la modul în care a fost tratat cazul Note 7, în care unii angajați au încercat să dezmintă problema, alții s-au oferit să mituiască proprietarii ca să nu spună adevărul, apoi au confirmat faptul că bateriile au fost testate doar intern și nu la o firmă specializată. Toate astea au dăunat și mai mult imaginii, iar acum Samsung trebuie să compenseze și companiile care i-au furnizat componente pentru Note 7, chiar dacă nu a vândut telefoanele.

 

Evident, este vorba și de Galaxy S8. Samsung ar vea să păstreze câteva surprize pentru evenimentul de lansare, care să atragă atenția asupra terminalului. Dacă toate detaliile sunt dezvăluite deja, lumea va trece mai departe, așteptând alt model nou. 

Πηγή: BGR