Samsung lansează SSD-ul 750 EVO cu capacitate de 500GB

42

Samsung a lansat SSD-ul 750 EVO, disponibil în variantele de 120GB, 250GB, precum și 500GB. SSD-ul 750 EVO le oferă utilizatorilor obișnuiți și pasionaților care își construiesc propriile sisteme PC o alternativă eficientă la hard disk-uri, fiind o soluție rapidă și sigură de stocare, destinată utilizării zilnice.

 

„Samsung va continua să dezvolte soluții de memorie cu o perfomanță superioară, adaptate nevoilor utilizatorilor,” a declarat Un-Soo Kim, Vicepreședinte senior Branded Product Marketing, Memory Business la Samsung Electronics. „Am observat o cerere crescută din partea utilizatorilor pentru SSD-urile 750 EVO cu capacitatea de 120GB și de 250GB, disponibile de anul trecut numai în anumite piețe. Ne dorim să le oferim utilizatorilor soluții de memorii sigure, care extind eficient și facil, durata de viață a calculatoarelor lor. Prin includerea versiunii de 500GB în portofoliul SSD 750 EVO, precum și prin disponibilitatea acestor SSD-uri în mai multe piețe, utilizatorii cu necesități mai mari de stocare vor fi deserviți mai bine.”

 

Extinzând gama de soluții de stocare Samsung, modelul de SSD 750 EVO cu capacitate de 500GB folosește tehnologiile proprietare Samsung precum TurboWrite, Dynamic Thermal Guard protection și modul RAPID, toate acestea contribuind la o mai bună performanță. Echipat cu controller-ul Samsung MGX, SSD-ul 750 EVO oferă viteze de citire și scriere secvențiale de până la 540 MB/s, respectiv 520 MB/s, atunci când este utilizată tehnologia TurboWrite.

 

Cu ajutorul Samsung Data Migration și a software-ului Samsung Magician, instalarea unui SSD 750 EVO este rapidă și ușoară, fără necesitatea reinstalării sistemului de operare. De asemenea, SSD-ul include hardware-ul de criptare AES pe 256 de biți prin care datele sunt păstrate în siguranță. 

 

Samsung le va oferi utilizatorilor SSD-ul 750 EVO de 500GB cu garanție limitată de trei ani sau cu capacitate de 100TB scriși, în peste 50 de țări și regiuni, inclusiv în SUA, Europa, China, Corea și altele, începând cu luna iunie 2016.