Samsung lanseaza o unitate flash universala de stocare date de 128 GB pentru smartphone-uri

16

Samsung a inceput producerea in masa a primei unitati universale de stocare de date de 128 GB, bazata pe solutia flash standard de stocare (UFS – Universal Flash Storage).

 

Memoriile UFS folosesc tehnologia „Command Queue”, ce accelereaza viteza executiilor de comenzi in SSD-uri printr-o interfata de serie, marind vitezele de procesare de date, cu un consum de energie redus pana la jumatate.

 

Pentru scrierea aleatorie a datelor pentru stocare, memoria integrata ultra rapida UFS opereaza la 14.000 IOPS si este de 28 de ori mai rapida decat cardurile obisnuite de memorie. Astfel, aceasta asigura redarea cu usurinta a continutului video UHD, cat si o varietate de posibilitati de multitasking, oferind o experienta mobila imbunatatita.

 

Noile memorii integrate Samsung UFS au capacitati de stocare de 128, 64 si 32 GB, dublul memoriilor din gama eMMC. Pentru a oferi mai multa flexibilitate, pachetele de memorie Samsung UFS sunt impachetate intr-o noua solutie – ePoP (embedded package on package) si pot fi asezate deasupra unui chip logic, ocupand cu 50% mai putin spatiu.