Samsung lanseaza o noua gama de carduri de memorie

25

Samsung a scos pe piata noua generatie de carduri de memorie cu capacitate de stocare de 64 de GB. Acestea poarta numele de eMMC Pro Class 2000 si functioneaza folosind tehnologia de procesare a datelor de 10 nanometri (10nm).

Myungho Kim, directorul executiv al companiei, sustine ca noile carduri sunt costruite pentru a folosi interfata eMMC 4.5, iar Samsung va trimite cardurile la Joint Electronic Engineering Council (Consiliul de Inginerie Electrica) pentru a impune un nou standard in domeniu. Firma producatoare mai sustine ca interfata eMMC 4.5 ofera performante cu 30 de procente mai mari decat  versiunile anterioare.

Viteza de scriere pentru gama eMMC Pro Class 2000 este de 2.000 de IOPS (Input/Output Operations Per Second), iar viteza de citire este de 5.000 de IOPS. Viteza de citire secventiala este de 260 de MB pe secunda, iar viteza de scriere secventiala este de 50 de MB pe secunda.

Samsung sustine ca noua tehnologie incorporata este de 10 ori mai rapida decat un card de memorie extern care apartine clasei 10. Dispozitivele din gama Pro Class 2000 masoara 11.5 mm x 13 mm, cu 20% mai putin decat formatul cardurilor traditionale, care au dimensiune de 12 mm x 16 mm.

Ce inseamna pentru utilizatorii obisnuiti de smartphone-uri sau tablete introducerea pe piata a noilor tipuri de carduri? O noua generatie de gadget-uri, mai subtiri, cu un timp de raspuns mai rapid – atat in ceea ce priveste interfata cat si in ceea ce priveste viteza de citire si scriere a datelor.

 

Sursa: TGDaily