Samsung lansează Gear S3

56

Samsung a lansat Gear S3, un nou smartwatch inspirat de modelele clasice ce integrează conexiune LTE* și GPS. Gear S3 este disponibil în două versiuni: frontier și classic, pentru a se potrivi diferitelor stiluri de viață ale utilizatorilor.

 

Inspirat de cei activi, Gear S3 frontier este destinat activităților în aer liber și integrează funcții utile într-un design compact. Modelul frontier a fost dezvoltat pentru a putea fi purtat în orice context și mediu, fie că este vorba de birou sau de vacanță.

 

Gear S3 classic are un design minimalist și elegant, similar cu modelele iconice. Modelul classic a fost dezvoltat cu o deosebită atenție la detalii, mărimea și forma fiind alese pentru a oferi aceeași experiență ca un ceas de lux.

 

„Gear S3 este dovada angajamentului nostru de a le oferi utilizatorilor o varietate de opțiuni, potrivite oricărui stil de viață,” a declarat Younghee Lee, vicepreședinte executiv Global Marketing, Mobile Communications Business în cadrul Samsung Electronics. „Samsung Gear S2 a introdus inovații pentru categoria smartwatch-urilor prin fețele personalizabile și cadranul rotativ, oferind o experiență de utilizare intuitivă. Acum, cu noul Gear S3, ne extindem colecția Gear și lansăm nu doar un smartwatch, ci și un ceas de mână extraordinar. Cu un design elegant și funcții avansate, Gear S3 este o completare importantă în portofoliul nostru de smartwatch-uri.”

 

Gear S3 este rezistent la apă și praf, având certificare IP68, pentru ca utilizatorii să îl poată folosi mereu, indiferent de condițiile meteorologice. Mai mult, Gear S3 dispune de Corning® Gorilla® Glass SR+, o tehnologie introdusă pentru prima dată pe seria Gear, creată special pentru dispozitvele mobile, pentru a le oferi un display mai rezistent.

 

Display-ul color Always On, cu 16 milioane de culori, precum și tehnologia Super AMOLED diferențiază Gear S3 de alte smartwatch-uri. Display-ul Alway On afișează ora în permanență. În plus, scriind pe display, mesajele vor fi automat convertite în text. Utilizatorii pot crea scurte memo-uri și liste pentru a face față chiar și în cele mai aglomerate zile, prin aplicația Reminders.

 

Gear S3 aduce confortul la încheietura utilizatorilor, permițându-le acestora să își lase smartphone-ul în geantă. Totodată, funcția GPS integrată le permite utilizatorilor să își monitorizeze activitățile de fitness, iar senzorii adiționali măsoară altitudinea, presiunea atmosferică și schimbările bruște de vreme, precum și distanța parcursă și viteza.

 

Completând ecosistemul Tizen, Samsung integrează în noul Gear S3 și tehnologia de asistență mobilă BMW, pentru a ajuta utilizatorii să rămână conectați și în control și pentru a îmbunătăți experiența automobilelor conectate. Prin aplicația BMW Connected, utilizatorii pot primi notificări atunci când trebuie să se pregatească pentru următoarea călătorie, pot verifica nivelul combustibilului, pot descuia mașina și multe altele, toate prin intermediul Gear S3.

 

Specificații Gear S3

 

Samsung Gear S3

 

Gear S3 frontier                                                                                                                 

 

Gear S3 classic

                                                                                                                    

Model

Bluetooth®, LTE

Bluetooth®

Ecran

1,3” circular Super AMOLED

360 x 360, 278ppi

Full Color Always On Display

Corning® Gorilla® Glass SR+

Procesor

Dual core 1.0 GHz

Sistem de operare

Tizen Based Wearable Platform 2.3.2

Mărime

46 x 49 x 12.9

62g (fără brățară)                                           

46 x 49 x 12.9

57g (fără brățară)

Brățară

22mm

22mm

Memorie

4GB memorie internă, 768MB RAM

Conexiuni

3G/LTE, Bluetooth® 4.2, Wi-Fi b/g/n, NFC,

MST, A-GPS/Glonass

Bluetooth® 4.2, Wi-Fi b/g/n,

NFC, MST, GPS/Glonass                                          

Senzori

Accelerometru, Giroscop, Barometeru, HRM, Lumină ambientală

Baterie

380mAh

Încărcare

Wireless charging (WPC Inductive)

Rezistență

IP68 rezistență la apă și praf

 

*Conexiunea LTE a fost introdusă pe un smartwatch, pe modelul Gear S3 frontier. În plus, prin boxele integrate, utilizatorii pot activa mesageria vocală și pot asculta melodiile lor preferate. Cu o baterie cu durată de viață de până la patru zile cu o singură încărcare, utilizatorii se pot bucura de muzica preferată și pot realiza apeluri pentru mai mult timp. Disponibilitatea serviciilor poate varia în funcție de piață.