Samsung inchide serviciul ChatOn in 2015

14

In primul trimestru al lui 2015 Samsung inchide serviciul ChatOn, asemenator Whatsapp, pe toate pietele. Serviciul va deveni indisponibil in majoritatea tarilor pe 1 februarie, iar in America va fi inchis candva la sfarsitul lunii martie.

 

AltWhough, compania sud-coreeana care se afla in spatele ChatOn a reusit sa mentina serviciul si sustine ca acesta a atras 100 de milioane de utilizatori din 2011 pana in prezent, in mare parte multumita faptului ca aplicatia vine preinstalata pe smartphone-urile Samsung. Totusi, odata cu trecerea timpului, ChatOn s-a dovedit un serviciu nu prea popular, iar studiile sugereaza ca utilizatorii petrec doar aproximativ 6 secunde pe luna folosind aplicatia.

 

Intr-un raport publicat de Samsung, oficialii sustin ca ChatOn nu este “o afacere care ar putea avea ceva imbunatatiri in viitor”. Inchiderea acestui serviciu este ceva previzibil daca luam in calcul pierderile si scaderile de perfomanta cu care Samsung s-a confruntat in acest an. In plus, si servicii ca Facebook si Whatsapp fac concurenta din ce in ce mai puternica pe piata de profil a seriviciilor de mesagerie si este clar ca Samsung nu ar trebui sa se bazeze pe transformarea automata a utilizatorilor de smartphone-uri in utilizatori de aplicatii.

 

Πηγή: The Verge