Samsung Galaxy Note 9 nu va avea senzor de amprentă în ecran. Iată de ce!

- Adrian Ungureanu
599

De mai bine de un an fanii Samsung așteaptă să vadă dacă producătorul lor favorit va apela la senzorii de amprentă integrați în ecran, dar acest lucru s-ar putea să nu se întâmple nici în acest an.

Au fost speranțe pentru această tehnologie încă de la Galaxy S8 și S8+, apoi a urmat Galaxy Note 8. Niciunul nu a primit senzor de amprentă integrat în ecran în condițiile în care tehnologia încă nu este la nivelul în care să poată fi comercializată fără riscuri.

Cei de la Vivo au lansat Vivo X20 Plus UD, care dispune de senzor integrat în ecran, produs de cei de la Synaptics, așa că se pare că există soluții care pot fi comercializate.

Nu de aceeași părere sunt și cei de la Samsung. Cel puțin așa afirmă analistul Ming-Chi Kuo din cadrul companiei sud-coreene de brokeraj KGI Securities. Cum au fost zvonuri potrivit cărora Galaxy Note 9 va avea un astfel de senzor, analistul neagă acum această posibilitate.

Acesta spune că deși sunt funcționali în condiții normale, senzorii optici încă au dificultăți tehnice, iar cele mai mari probleme ar fi cu foliile de protecție pentru ecrane care ar putea îngreuna sau chiar împiedica senzorii să mai funcționeze corect. Totodată, se pare că senzorii nu funcționează perfect în orice condiții meteo.

De aceea, Samsung lucrează la un senzor ultrasonic, dar tehnologia este încă foarte tânără și scumpă, iar implementarea ei nu se va produce mai devreme de 2019.

Așadar, Samsung are suficiente motive să nu apeleze nici anul acesta la senzorii integrați în display. Cu alte cuvinte, neavând încredere că funcționează perfect, Samsung nu vrea să le dea clienților motive să le critice produsele.

No posts to display