Samsung Galaxy A8 2016 – un smartphone echilibrat, foarte bun

39

Samsung Galaxy A8 (2016) a fost lansat oficial zilele trecute și ajunge deja în unele magazine online. Modelul a fost deja prezentat pe unele site-uri, dar acum este lansarea lui comercială. Telefonul continuă seria A de la Samsung, unde românii au cumpărat masiv Galaxy A3 și Galaxy A5. Ei bine, așa cum sugerează numele, Samsung Galaxy A8 este un model un pic mai bun, un pic mai scump.

 

Este primul model din seria A care vine cu Grace UX, noua interfață Samsung care a fost prezentată la Note7. Cei care au testat-o spun că este mai rapidă decât variantele TouchWiz de pînă acum. Ecranul Galaxy A8 este de 5.7 inch, Super AMOLED, Full HD. Procesorul este tot Samsung, respectiv  Exynos 7420, un procesor octa-core 64-bit construit pe 14 nanometri. Are 3GB de RAM și 32GB stocare internă, exact fix cât ai nevoie să rulezi orice aplicație fără probleme. Toate telefoanele care vor să înlocuiască modelele scumpe au această dotare minimă, suficientă pentru o experiență bună. Vine cu Android 6.0.1.

 

Camera foto Galaxy A8 2016 este de 16 megapixeli, iar cea frontală pentru selfie este de 8 megapixeli. Bateria integrată în acest model este 3.500 mAh, poți utiliza aproape toată ziua fără alte bătăi de cap. Are și tehnologie de încărcare rapidă. Este o alternativă la modelele de top, cu un preț mai bun.

 

Samsung Galaxy A8 2016 are un preț de circa 600 de dolari, cred că în Europa va costa tot atât dar în euro. Este totuși un terminal care va ajunge în magazine sub 2.500 de lei, ceea ce mi se pare un preț bun.

 

Din păcate nu avem informații oficiale privind lansarea oficială în Europa, ce să mai vorbim de piața din România. Din fericire, există importatori care aduc din Asia tot felul de telefoane fără să aibă vreo legătură directă cu firma producătoare.

 

Πηγή: Sammobile