Samsung dezvaluie ideea care a stat in spatele design-ului Galaxy S6 edge

11

Utilizatorii de smartphone-uri isi doresc sa ramana in permanenta conectati, chiar si atunci cand se afla in intalniri si isi doresc noi modalitati prin care sa poata fi contactati fara sa-si deranjeze partenerii de discutie, conform unui studiu realizat de echipele de inovatie Samsung. Rezultatele studiului au stat la baza dezvoltarii smartphone-ului Galaxy S6 edge.

 

Peste trei sferturi (76%) dintre utilizatorii de smartphone-uri apreciaza ca fiind nepoliticoasa actiunea de a verifica telefoanele mobile in timpul unei conversatii. Cu toate acestea, studiul a dezvaluit faptul ca utilizatorii isi doresc sa ramana conectati, in special cu cei dragi. Sapte din zece (71%) utilizatori de smartphone-uri au declarat ca isi doresc o modalitate mai buna prin care apropiatii sa ii poata contacta in situatii urgente.

 

Studiul a fost realizat de reteaua globala a echipelor de inovatie Samsung. Acestea sunt aflate in diferite parti ale lumii si functioneaza ca “incubatoare” de dezvoltare a tehnologiilor si inovatiilor. Aceste rezultate au fost folosite pentru dezvoltarea unei caracteristici importante a smartphone-ului de top Samsung Galaxy S6 edge, numita People edge. Smartphone-ul Galaxy S6 edge dispune de un design unic, cu ambele margini curbate, care le permit utilizatorilor sa vizualizeze discret apelurile primite atunci cand telefoanele sunt asezate cu ecranele in jos. Acesta le permite utilizatorilor sa ramana conectati fara sa se deconecteze de lumea din jurul lor. People edge permite setarea rapida si usoara a pana la cinci contacte si atribuirea unei culori pentru fiecare dintre aceste contacte. Prin atingerea senzorului de monitorizare a pulsului de pe spatele smartphone-ului, utilizatorii pot respinge apelurile si pot trimite un mesaj text automat sau personalizat celor care ii apeleaza.

 

Studiul a fost desfasurat in Marea Britanie, Germania, Franta, SUA si Coreea de Sud, pe un total de 1217 respondenti. Smartphone-urile Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 edge au fost lansate recent la evenimentul MWC 2015.