Samsung cumpara LoopPay pentru a concura cu Apple Pay

15

Samsung va intra pe piata platilor de pe smartphone dintr-o pozitie destul de puternica. Gigantul a cumparat recent serviciul LoopPay care permite efectuarea de plati similar cu sistemul Apple Pay.

 

Sistemul folosit de LoopPay nu este bazat pe conexiunea NFC asa cum se intampla cu Google Wallet sau Apple Pay, ci foloseste un sistem care imita procedura de trecere a cardului bancar printr-un POS atunci cand smartphone-ul este trecut pentru un cititor de card. Acest lucru este un avantaj destul de mare, intrucat inseamna ca sistemul va functiona cu 90% dintre terminalele existente. Zvonuri legate de achizitia LoopPay de catre Samsung existau inca din luna decembrie a anului trecut, iar acum se pare ca tranzactia a avut loc. Cu siguranta nu este deloc suprinzator ca Samsung vrea sa ajunga din urma Apple Pay, mai ales ca serviciul celor de la Apple s-a lansat si s-a pozitionat bine inca din toamna anului trecut.

 

Mai este de notat ca, desi tehnologia LoopPay este acceptata la o scara destul de larga, utilizatorii nu o pot folosi in acest moment decat daca vor cumpara una dintre carcasele speciale de smartphone sau brelocul special conceput pentru chei. Tehnologia LoopPay poate, insa, fi incorporata direct in dispozitivele mobile, asa ca cel mai probabil viitorul Samsung Galaxy S6 o va include.

 

Este posibil si ca Samsung sa licentieze aceasta tehologie, iar ea sa poata fi folosita de celelalte firme care dezvolta dispozitive cu sistem de operare Android. O asemenea miscare ar fi putut face si Google, daca ar fi cumparat LoopPay. Ramane de vazut cum va evolua situatia, dar cert este ca s-ar putea ca in curand sa avem servicii alternative pentru Apple Pay si Google Wallet.

 

Πηγή: Engadget