Samsung cumpără Harman cu ochii spre industria auto

28

Samsung cumpără Harman pentru 8 miliarde de dolari, una din cele mai mari achiziții făcute anul acesta. Compania a concentrat majoritatea jucătorilor din industria audio și colabora cu marii producători de telefoane, precum LG, Sony, Lenovo/Moto și alții. Dar interesul principal Samsung este pentru soluțiile auto din mașină. Vor să facă noi gadgeturi smart.

 

Harman a crescut treptat prin achiziția unor companii rivale, iar acum dețineau JBL și JBL Professional, AKG, dar și Harman/Kardon, precum și alte nume mai puțin cunoscute, precum AMX, Crown Audio, Infinity, Lexicon, Mark Levinson, Martin, Revel, Soundcraft și Studer.

 

Deși are afaceri cu căști și boxe și a început o colaborare cu brandurile de electronice pentru telefoane și laptopuri cu tehnologie de sunet premium, compania trăiește practic din soluțiile tehnologice pentru mașini. Conform statisticilor, 64% dintre veniturile companiei vin din soluțiile pentru industria auto. Iar aici vrea Samsung să intre pe fir și să fie deja un jucător cât mai important.

 

Samsung a fost dispus să plătească cash pentru Harman, iar prețul oferit este cu 38% peste valoarea de piață a grupului audio. 

Πηγή: Samsung