Samsung Chromebok Pro are toate detaliile unui laptop 2-în-1

45

Samsung a dezvăluit un nou Chromebook Pro, un laptop de tip 2-în-1 cu design de top, ecran tactil și dotări bune, care va fi capabil să ruleze și aplicațiile Android din Google Play. Cred că dacă o țin pe linia asta, cei de la Google vor avea șanse mai bune să concureze ecosistemul Windows.

 

Mi mi se pare primul produs din seria Chromebook care merită cu adevărat atenția mass-market, nu mai este făcut doar pentru geeks care vor să fie “altfel”. Laptopul are un ecran tactil cu diagonala de 12.3 inch, cu rezoluția 2400×1600 pixeli (se înscrie la rezoluție 2K). Procesorul este unul nou, un Rockchip RK3399, hexa-core cu două nuclee Cortex-A72 pentru putere maximă și patru nuclee Cortex-A53 pentru autonomie. Este oarecum similar cu procesorul Snapdragon  650, construit în principal pentru gadgeturi Android, care sigur, se poate folosi pe Chromebook. Are 4GB de RAM și 32 de GB stocare internă, plus sloturi microSD.

 

Cântărește doar 1.08 kilograme, are carcasa din aluminiu, iar ecranul se rotește 360 de grade pentru a putea fi folosit ca o tabletă sau ca un “cort”, ori ca un laptop clasic. Cei de la Samsung au integrat de asemenea un stylus care seamănă foarte tare cu S-Pen de la seria Note, probabil că are și aplicații și puteți lua notițe direct pe ecran. Este pentru prima dată când un Chromebook oferă o funcție de acest gen

 

Autonomia bateriei este estimată la peste 10 ore, destul de bine pentru un astfel de dispozitiv mobil. Aș mai menționa la final și faptul că are un preț excelent, respectiv 499 dolari pe site-urile de electronice din China. Să vedem la ce preț va ajunge pe Amazon, lansarea oficială nu este încă confirmată.

Πηγή: Android Police