Samsung câştigă o luptă în războiul patentelor cu rivalii de la Apple

31

Judecătorii americani au decis să dea dreptate sud-coreenilor de la Samsung într-un caz în care Apple acuză Samsung că i-ar fi copiat telefoanele.

 

Procesul câştigat iniţial de Apple, a ajuns la Curtea Supremă, unde judecătorii au decis în unanimitate, scor 8-0, în favoarea Samsung. În sendinţa iniţială Samsung era obligată să plătească daune de 548 milioane de dolari pentru violarea patentelor deţinute de Apple. Samsung a făcut apel şi iată că a avut câştig de cauză. Judecătorii au decis că Samsung are dreptate că violarea patentelor se referă doar la componente şi nu la tot produsul aşa cum acuza Apple şi care cerea daune de 1 miliard de dolari.

 

Procesul va fi întors către o curte inferioară, unde va fi recalculată penalitatea pe care va trebui să o plătească gigantul sud-coreean. Se pare că penalitatea ar putea fi calculată ca o parte din profitul scos de Samsung din vânzarea modelelor care ar fi încălcat patentele Apple. Samsung a trecut printr-o perioadă extrem de agitată în ultima vreme din cauza scandalului bateriilor incendiare de pe modele Note7.

 

 

Din acest motiv Apple nu au avut opoziţie în această toamnă, pentru modelul iPhone 7, care nu reuşeşte să mai stabilească recorduri în vânzări, precum modelele anterioare. Parcă şi modelele din ngeneraţia iPhone 6S s-au vândut mai bine, deşi a fost una intermediară.

 

Deşi a pierdut procesul, vestea bună este că Samsung va ajunge să plătească o amendă mult mai mică. Aşa că această mică victorie din războiul patentelor împotriva marilor rivali de la Apple, este un lucru pozitiv pentru compania sud-coreeană.

 

Πηγή: Engadget