Samsung are probleme cu productia lui Exynos 5 Octa, chip-ul de pe Galaxy S4 I9500

10

Samsung Galaxy S4 a fost lansat cu SoC-ul Snapdragon 600 si nu a fost vazut prin niciun test un telefon cu laudatul Exynos 5 Octa.

Surse din anturajul companiei coreene au raportat ca Exynos 5 Octa le da batai de cap celor de la Samsung si ca productia in masa a chipsetului va fi posibila abia prin Iunie-Iulie, 2013. Pana atunci, majoritatea telefoanelor Galaxy S4 vor functiona multumita lui Snapdragon 600 si vor purta numele de cod GT-I9505.

Samsung a declarat ca a impartit pietele pentru versiunile de Galaxy S4 in functie de prezenta retelelor 4G/LTE. Pietele ce ofera conexiune 4G si rata de adoptie mare pentru noul standard de comunicare, primesc Snapdragon 600 cu LTE. Restul tarilor vor primi Exynos 5 Octa fara LTE. Am spune ca este un compromis echitabil daca Exynos 5 Octa se dovedeste mai puternic decat Snapdragon 600.

In Romania se zvoneste ca vor fi disponibile ambele variante. Daca sunteti un consumator mare de date si planuiti sa adoptati conexiunea LTE incepand cu Aprilie 2014, probabil veti alege Snapdragon. Tinand cont ca Galaxy S4 se situeaza deja in fruntea clasamentelor din benchmark-uri folosind Snapdragon 600, Exynos 5410 ar putea aduce doar un plus de performanta ce nu serveste nimanui.