Samsung ar renunta la Qualcomm in favoarea propriului procesor pentru urmatorul Galaxy S

18

Vesti proaste pentru Qualcomm Inc, dupa ce Samsung, unul dintre clientii de top ai companiei, nu va mai folosi procesoarele Qualcomm in versiunea urmatoare a smartphone-urilor din seria Galaxy S, ci va folosi propriile procesoare.

 

Conform unui raport Bloomberg, desi atat purtatorii de cuvant ai Qualcomm cat si cei ai Samsung nu ofera nici o explicatie, analistii spun ca chipset-ul Snapdragon 810 s-a supraincalzit in timpul testarilor, iar repararea eventualelor greseli nu ar putea fi facute in timp util pana la lansarea urmatorului smartphone Samsung din gama Galaxy S.

 

Samsung a mai folosit procesoarele proprii Exynos in dispozitivele Galaxy S5 spre exemplu, iar introducerea lor in mai multe dispozitive ar putea ajuta la conturarea unei imagini mai puternice de companie creatoare de chipset-uri si la mai multe comenzi din partea Apple care foloseste inginerii Samsung.

 

Procesoarele Qualcomm Snapdragon domina piata smartphone-urilor, vanzarile chipset-urilor crescand cu 12% fata de anul trecut, iar Samsung este al doilea client al Qualcomm care contribuie cu 12% la vanzarile lor. Chiar daca sursele nu sunt sigure, dupa aceste zvonuri actiunile Qualcomm au scazut cu 1,2%, iar ale Samsung au crescut cu 1,7%.

 

 

Πηγή: reuters