Samsung ar putea lansa ochelari care sa concureze cu Google Glass

26

Samsung lucreaza la o noua tehnologie purtabila, ochelari conectati la smartphone printr-un cablu micro USB. Odata conectati, ochelarii arata mesajele primite, permit utilizatorilor sa raspunda la ele si la telefoane, in timp ce fac sport, fiind creati mai mult pentru aceasta activitatea decat pentru a zi purtati toata ziua, asa cum sunt Google Glass.

 

Conectarea prin cablu, ceea ce ar putea fi bulina neagra a ochelarilor, compenseaza cu o autonomie mai mare a dispozitivului. Totodata, designul ochelarilor dispune de casti incorporate in rama, asa ca utilizatorii vor putea sa asculte muzica fara sa aiba nevoie de castile clasice.

 

Mecanismul este conectat la smartphone, iar display-ul alerteaza utilizatorul cand primeste notificari, permitand controlul usor al lor in timpul activitatilor sportive.

 

Daca Samsung lanseaza ochelarii, ar fi ultima incercare a lor de a evolua si de a inova piata tehnologiei purtabile, dupa ceasurile inteligente lansate in septembrie. Totusi, compania coreana nu se gandeste inca la o independenta a acestor mecanisme fata de smarphone-urile la care sunt conectate si de care, momentan, depind.

 

In acelasi timp, Microsoft se pregateste sa lanseze propria versiune de Google Glass bazata pe experienta in lumea jocurilor video, care include senzori de localizare a jucatorilor, de monitorizare a gesturilor si de citire a mediului jocului.

Πηγή: dailymail