Samsung ar putea fi interesata sa cumpere Blackberry

17

In a doua parte a anului 2013, la cateva luni dupa ce Blackberry lansase primele smartphone-uri Blackberry 10 compania nu o ducea prea bine. BB10 nu a fost asa de popular pe cat a sperat producatorul si au inceput sa apara zvonuri ca firma va fi cumparata de o alta entitate.

 

Pana acum, o astfel de achizitie nu a avut loc, dar Blackberry are un nou CEO care a promis ca firma va dezvolta noi modele de smartphone. Cum compania s-a continuat activitatea, suspiciunile ca aceasta ar putea fi cumparata de o alta firma s-a diminuat. Totusi, recent, un nou raport sustine ca Samsung ar putea fi interesata de o posibila achizitie a Blackberry.

 

Se pare ca, in principal, Samsung a pus ochii pe o parte dintre patentele Blackberry si, daca pentru a le folosi va trebui sa cumpere compania, Samsung este dispusa sa plateasca chiar si 7.5 miliarde de dolari. Aceasta estimare a pretului Blackberry este mult mai mare fata de estimarea din 2013 care spunea ca firma ar valora 4.7 miliarde de dolari.

 

Ideea interesului Samsung pentru Blackberry nu a aparut dintr-o data. Trebuie sa luam in considerare ca ambele companii au fost interesate in ultima vreme de capitolul securitatii si serviciilor enterprise – Blackberry prin intermediul BES, iar Samsung prin intermediul Knox.

 

In legatura cu zvonurile, cei de la Blackberry au sustinut ca nu s-a vorbit cu Samsung pentru inceperea unei eventuale achizitii. Trebuie, insa, sa luam in considerare ca, chiar daca ar fi vorbit cu Samsung, sunt slabe sansele ca vreuna dintre companii sa ia o pozitie publica cu privire la acest subiect atat de devreme in negocieri.

 

Πηγή: PocketNow