Samsung ar putea face un singur flagship anul viitor

42

Samsung dezbate acum o strategie nouă – datorită problemei Note 7 trebuie să se asigure de succesul Galaxy S8, iar anul viitor ar putea evita orice lansare nouă în seria Note. Ar putea face un Galaxy S8 mai bun, iar modelul de succes ar stinge definitiv discuțiile despre eșecul Note 7. Pe de altă parte, dacă problema nu este descoperită și vor fi modele noi care iau foc, situația ar putea fi catastrofală.

 

Discuțiile sunt surprinse de presa sud-coreeană, care citează surse și poate tocmai de-asta Samsung le-a cerut angajaților să nu mai dezvăluie informații interne. Dar discuția este legitimă și ridică semne de întrebare privind lansările de anul viitor. Deja știm că Galaxy S8 trebuie lansat în februarie, dar nu este clar că Samsung e pregătit pentru lansare. Au început lucrul la software, au lăsat să scape informații despre hardware, dar nu știm dacă telefonul va fi gata de lansare la timp.

 

Apoi, se discută deja despre Galaxy S8 Edge Plus, o continuare a modelului S6 Edge Plus care a avut mare succes, dar care concura practic Note. Se spune că Samsung ar putea renunța anul viitor la Note de tot, iar S8 Edge și S8 Edge Plus vor fi promovate pentru a crește iar vânzările. 

 

În primul rând, Samsung ar trebui să evite lansările înainte de vreme. Au vrut să lanseze Note 7 înaintea evenimentului iPhone 7. Poate că tocmai de-aia nu a fost testat suficient, poate s-au grăbit la design-ul hardware, mai mult ca sigur au trecut cu vederea un detaliu, iar rezultatul a fost dezastruos. Compania e salvată acum de succesul S7 și S7 Edge și de vânzarea modelelor de nivel mediu, din seriile A și J, devenite foarte populare.

 

Dacă Samsung renunță la linia Note, atunci va trebui să aducă S-Pen pe alt model. Cel mai probabil ar fi pe S8 Edge Plus, iar asta se va vedea rapid anul viitor.

Πηγή: Mobile World