Samsung anunță că va lansa anul viitor un telefon cu ecran pliabil

- Adrian Ungureanu
480

Nu aș putea să spun de ce sud-coreenii s-au pus pe făcut astfel de promisiuni de acum și care ar fi motivația pentru a divulga o informație foarte importantă atât de devreme.

De obicei, astfel de proiecte sunt ținute secrete, cel puțin la nivel oficial, pentru că neoficial dinspre Samsung s-au scurs mereu foarte mult informații.

Dar DJ Koh, șeful diviziei de mobile de la Samsung a anunțat în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în Coreea de Sud, cu ocazia lansării telefonului pe piața locală, că Samsung va lansa anul viitor un telefon cu ecran pliabil. Acesta ar urma să fie lansat în gama Galaxy Note. Deci, dacă este adevărat, în vara anului viitor vom vedea primul smartphone cu ecran pliabil.

Este un anunț foarte important. Poate DJ Koh a încercat să creeze o mică diversiune și să atragă atenția publicului care azi așteaptă lansarea noilor iPhone-uri. În același timp este destul de riscant să promiți ceva și să nu te ții de promisiune.

Oficialul Samsung nu a oferit detalii despre telefon, dar este un obiectiv ambițios, pentru că în prima parte a acestui an, unul dintre oficialii diviziei Samsung Display afirma în cadrul unei expoziții de tehnologie din Coreea de Sud, că Samsung nu va lansa un telefon cu ecran pliabil mai devreme de 2019. Se pare că strategia a fost schimbată. Asta în cazul în care nu a fost, așa cum spuneam și mai sus, doar diversiune în ajunul lansării noilor iPhone-uri.

Dar dacă nu este doar o diversiune, Samsung ar duce telefoanele la nivelul următor, pentru că speculații despre lansarea de smartphone-uri pliabile/flexibile circulă de foarte mult timp, iar anul acesta s-a speculat foarte mult pe tema lansării unui telefon pliabil de către Samsung până la finele acestui an sau în primele luni ale anului viitor.