Samsung alege procesorul Qualcomm Snapdragon 600 pentru varianta de Galaxy S IV ce va fi lansata in majoritatea tarilor europene

9

Anuntul de saptmana trecuta, facut in cadrul lansarii oficiale Samsung Galaxy S IV, ce sustinea ca noul flagship va fi lansat in functie de piata cu doua tipuri de procesoare nu a surprins pe nimeni. Aceasta strategie a fost folosita de compania sud-coreeana si in alte randuri.

Samsung Galaxy S IV va fi disponibil in majoritatea tarilor europene in varianta cu procesor Snapdragon. Doar cateva tari europene vor primi ambele variante, versiunea cu procesor Exynos 5 Octa urmand a fi lansata mai tarziu.

Procesorul Exynos a demonstrat performante net superioare fata de Snapdragon la toate testele de benchmark facute pana acum. Conform SamMobile, singurele teritorii in care este anuntata lansarea smartphone-ului cu ambele variante de procesor ar fi Hong Kong, Coreea, Malaezia, Filipine, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite.

In Romania Galaxy S IV va fi disponibil cu ambele variante de SoC, Snapdragon 600 (GT-I9505) si Exynos 5 Octa (GT-I9500). Fanii Samsung nu ar trebui sa fie ingrijorati deoarece conform specialistilor impactul pe care l-ar putea avea folosirea unui procesor sau al altuia nu ar putea fi simtita de utilizatorul obisnuit.

Πηγή: SamMobile