Samsung a pregatit un procesor x64 pentru Galaxy S5

16

Samsung se afla aproape de final in producerea unui procesor x64 similar cu cel inclus de Apple pe ultimele smartphone-uri lansate, iPhone 5C si iPhone 5S. De altfel, aceasta modificare facuta de Apple prin introducerea unor procesoare x64 in cele mai recente dispozitive iPhone si iPad a generat discutii printre conducatorii companiilor de profil.

Spre exemplu, unul dintre oficialii Qualcomm a declarat ca introducerea de procesoare x64 in dispozitivele Apple nu este decat “o miscare de marketing” . Ulterior, oficialul a fost nevoit sa retraga aceasta afirmatie. Totusi, se pare ca Samsung a luat aceasta “miscare de marketing” a Apple mult mai in serios. O publicatie coreeana avanseaza ideea ca Samsung aproape a terminat de costruit procesorul x64 Exynos 5430 si ca il va incorpora in viitorul model Galaxy S5 care este asteptat sa se lanseze anul viitor.

Potrivit unor rapoarte, procesorul x64 pe care il dezvolta in acest moment Samsung va avea 8 nuclee si va folosi o baza de marimea a 14 nanometri. Aceste dimensiuni vin in contrast cu procesorul A7 al Apple care foloseste o baza de 28 de nanometri si are doar doua nuclee.

 

Πηγή: BGR