Samsung a lansat un chip cu opt procesoare

13

Samsung Electronics, al doilea mare producator de semiconductori, a prezentat, in cadrul aceluiasi eveniment de IT CES 2013 din Las Vegas, un chipset puternic, in dorinta apriga de a obtina o cat mai mare cot ape piata de smartphone-uri.

Denumit Exynos 5 Octa, cipul va avea opt procesoare pe aceeasi bucata de silicon, potrivit presedintelui Samsung, Stephen Woo, citat de agentia Bloomberg. Patru dintre nuclee sunt concepute sa functioneze mai rapid atunci cand device-ul are nevoie de putere de operare, iar restul sunt proiectate pentru a oferi un consum mai redus al bateriei.

Samsung a facut aceasta lansare ca urmare a anunturilor Nokia, Qualcomm si Intel cu privire la procesoare menite sa creasca puterea de operare a dispozitivelor.

Compania sud-coreeana, care este furnizoare de procesoare, cipuri de memorie si ecrane atat pentru Apple, cat si pentru propriile produse, vrea sa obtina comenzi si din partea altor producatori de smartphone-uri.

Samsung a construit Exynos 5 Octa dupa modelul versiunii anterioare, care a aparut in 53 de dispozitive, regasindu-se mai ales in produsele Google si ChromeBook-uri.