Samsung a lansat cel mai rapid SSD al companiei destinat consumatorilor

16

Samsung a lansat 950 Pro, primul SSD adresat consumatorilor care incorporeaza tehnologia NAND (V-NAND) intr-un dispozitiv M.2 PCI Express de marimea unui stick. Rezultatul este un SSD care ofera viteze foarte mari.

 

Modelul de 512 GB costa 350 de dolari si poate citi la o viteza de 2.5 GB/s si poate scrie la o viteza de 1.5 GB/s, ceea ce inseamna ca intrece modelul precedent SM951. De asemenea 950 Pro este primul drive mainstream de la Samsung care foloseste NVMe (Non-Volatile Memory Express), o interfata care permite SSD-urilor sa fie mai durabile si sa consume mai economic. 950 Pro foloseste a doua generatie a arhitecturii 32-layer V-NAND, nu cipurile 48-layer care au fost anuntate recent de companie.

 

De notat mai este ca Samsung 950 Pro urmeaza aceeasi traiectorie ca interfata Samsung 850 Pro cu interfata SATA, dar depaseste de patru ori vitezele acestuia din urma de citire, si de trei ori vitezele de scriere. Din acest motiv, Samsung pozitioneaza 950 Pro ca un SSD “pentru profesionistii care vor tehnologie de ultima generatie, latimi de banda mai mari si latency mai mic pentru PC-urile performante”.

 

Noul SSD Samsung rezista la vibratii 20G si socuri de 1500 G (pe durata a 0.5 secunde), ceea ce inseamna ca este potrivit pentru dispozitivele care sunt folosite in conditii dificile. Partea cea mai buna a noilor produse este ca, spre deosebire de drive-urile trecute care erau destinate numai producatorilor de echipamente, 950 Pro are un pret destul de accesibil pentru utilizatorii non-business. De luna viitoare, Samsung 950 Pro va putea fi cumparat pentru 200 de dolari varianta de 256 de GB si 350 de dolari varianta de 512 GB.

 

Πηγή: Engadget