Samsung a încheiat raportul privind Galaxy Note 7

272

Deocamdată nu a fost făcută publică cauza, dar Samsung a încheiat ancheta și a oferit datele autorităților din Coreea. Probabil că au și o soluție, iar acest lucru înseamnă că vom vedea un comunicat oficial curând.

Sursele spun că Samsung a încheiat raportul privind Galaxy Note 7, că împreună cu două organizații independente, Korea Testing Laboratory și asociația americană pentru siguranță UL (Underwriters Laboratories), iar concluziile sunt trimise deja autorităților din Coreea de Sud și posibil în SUA.

Oamenii care au anunțat informația nu au detalii privind cauza exploziilor sau soluția găsită de Samsung, dar trag concluzia că va fi un comunicat oficial în curând. Sursele vorbesc despre aceleași cauze care au fost citate în media pînă acum – au fost înghesuite prea multe componente într-un corp prea subțire, astfel s-a creat presiune pe bateria litiu-ion, iar în anumite condiții aceasta făcea scurt și lua foc. Aparent nu există o cauză specială și de-asta se poate întâmpla în anumite condiții și la alte telefoane – vezi iPhone-ul lovit de curier sau S7 Edge presat de utilizatori ca exemple la modul general. Probabil design-ul compact și poate mai flexibil al Note 7 a sporit problema.

Așteptăm comunicatul oficial Samsung și vedem dacă se confirmă teoria. Ei ar fi trebuit să ofere un răspuns oficial pînă la finalul anului, iar mulți au luat tăcerea companiei drept un indiciu că nu se știe cauza exploziilor.