Samsung a depus un brevet pentru “Modul Bestie” către autorităţile europene

- Adrian Ungureanu
347

Smartphone-urile nu mai sunt simple telefoane. Sunt adevărate calculatoare mobile, capabile de la simplele apeluri de voce şi SMS, să le ofere utilizatorilor posibilitatea de a naviga pe internet, să trimită email-uri, să facă poze, să filmeze, să se uite la filme să se joace jocuri care au cerinţe extrem de ridicate şi multe alte lucruri.

În ceea ce priveşte capacitatea de procesare sunt deja nişte “bestii” în comparaţie cu telefoanele inteligente de la începutul erei smartphone, dar iată că Samsung vrea să ducă lucruri la un alt nivel. Compania a depus o cerere pentru un brevet/marcă înregistrată către autorităţile din UE pentru un mod de operare al telefoanelor denumit “Beast Mode” – “Modul Bestie”, într-o traducere mot-a-mot din engleză în română.

Este posibil să fie vorba şi de o simplă frază sau concept pe care Samsung să-l folosească în campaniile sale de marketing, dar în acelaşi timp ar putea fi un nou modul ce ar putea fi instalat pe telefoanele Galaxy S8, ce ar putea fi lansat în luna aprilie 2017.

Oricum, următorul telefon ar trebui să fie un pas important, pentru că va veni cu un nou chipset de la Qualcomm şi anume Snapdragon 835, despre care compania producătoare spune că este cu cel puţin 20% mai puternic decât generaţia actuală de procesoare. În plus, această nouă platformă poate suporta până la 8 GB memorie RAM, aşa că telefoanele de top ale tuturor producătorilor de telefoane care vor alege Snapdragon vor face un salt destul de mare faţă de cele din 2016.

În cazul Samsung ne-am putea aştepta şi la lansarea unei noi generaţii de procesoare proprii, sub marca Exynos, care ar putea veni cu câteva suprize în plus. Despre acestea nu se ştie nimic deocamdată, aşa că este o variantă de luat în calcul.