Samsung a anuntat un nou senzor de imagine si integrarea NFC IC pentru dispozitive mobile avansate

24

Samsung a anuntat noi solutii inovatoare de componente mobile care imbunatatesc experienta utilizatorilor. Aceste solutii includ un senzor de imagine RWB (Red-White-Blue) de 8 megapixeli bazat pe tehnologie ISOCELL si un circuit integrat (IC) NFC (Near Field Communication) cu performanta RF (Radio Frequency) imbunatatita.

 

Senzorul de imagine Samsung ISOCELL RWB CMOS de 8MP, modelul S5K4H5YB, ofera solutia ideala pentru camerele frontale de pe dispozitivele mobile, datorita performantei sale. in conditii de luminozitate redusa si a redarii culorilor cu precizie sporita. Tehnologia ISOCELL si noul filtru RWB pentru sablonul de culori, dezvoltat de Samsung, ii permit noului senzor de imagine sa maximizeze calitatea imaginilor digitale.Samsung ISOCELL creste sensibilitatea la lumina si controleaza colectia de fotoni, ceea ce inseamna ca exista o redare mai exacta a culorilor, chiar in conditii de luminozitate redusa. Barierele fizice dintre fiecare pixel ISOCELL permit 30% reducere in diafonie si 30% crestere a capacitatii full-well, comparativ cu pixelii conventionali BSI (Back Side Illumination).

 

Noul sablon de culori RWB sporeste sensibilitatea la lumina si redarea fidela a culorii, astfel ca se produce o imbunatatire cu peste 3 decibeli in SNR (Signal to Noise Ratio) in situatii cu luminozitate redusa. De asemenea, spre deosebire de alte configurari de sabloane de culori, asemanarile majore dintre sabloane RWB si RGB elimina necesitatea unui convertor RGB in filtru RWB, ceea ce previne deviatiile de culoare.

 

Datorita tehnologiilor Samsung ISOCELL si RWB, noul senzor de 8MP al camerelor foto frontale ofera imbunatatiri semnificative ale sensibilitatii la lumina si a redarii fidele a culorilor. Mostre ale senzorului de imagine RWB ISOCELL de 8MP sunt disponibile pentru utilizatori, iar productia acestora va incepe in a doua parte a acestui an

 

In ceea ce priveste integrarea solutiilor NFC IC, a patra generatie de solutii NFC (S3FWRN5P) dispune de imbunatatiri semnificative ale performantei radiofrecventei si o crestere de 100% fata de predecesorul sau in modul cartela, respectiv de 20% in modul citire. circuitul integrat NFC functioneaza cu una dintre cele mai mici antene disponibile pe piata, asemanatoare unei pelicule de film, ce poate fi atasata la bateria smartphone-urilor fara a fi nevoie de un booster de circuit integrat suplimentar. Astfel, producatorii de telefoane mobile au parte de noi beneficii de design, care pot veni in intampinarea cererii utilizatorilor pentru dispozitive mobile mai usoare si mai subtiri.

 

Integrand tehnologia Samsung de procesare flash de 45 de nanometri, noul circuit intergat NFC le permite utilizatorilor sa economiseasca timp si resurse pentru dezvoltari si certificari aditionale.A patra generatie de circuite intergate NFC Samsung a intrat in productie, iar modelele de referinta sunt disponibile pentru dezvoltare rapida si usoara.